2 kg tomaten

100 g suiker

fijn zeezout

peper van de molen

enkele el olijfolie

gedroogde oregano

Zet de oven op 75°C. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en verfris onder koud stromend water. Pel ze en verwijder de zaadlijsten. Snij in vieren en leg ze op een vel boterpapier. Bestrooi met de suiker, een beetje zout en peper van de molen. Besprenkel met een beetje olijfolie en oregano.

Stop de tomatenpartjes in de oven, laat deze op een kiertje staan en droog ze gedurende 3 tot 5 uur. Lekker bij een salade of carpaccio.

2 kg tomaten100 g suikerfijn zeezoutpeper van de molenenkele el olijfoliegedroogde oreganoZet de oven op 75°C. Dompel de tomaten enkele seconden in kokend water en verfris onder koud stromend water. Pel ze en verwijder de zaadlijsten. Snij in vieren en leg ze op een vel boterpapier. Bestrooi met de suiker, een beetje zout en peper van de molen. Besprenkel met een beetje olijfolie en oregano.Stop de tomatenpartjes in de oven, laat deze op een kiertje staan en droog ze gedurende 3 tot 5 uur. Lekker bij een salade of carpaccio.