Gebraiseerde tongfilets met krokante prei, Boschampignons, hamburger van langoustine en saus van schaaldieren.

  • Moeilijkheid

Voor 4 :

8 tongfilets

8 langoustines

2 stengels prei

120 g boschampignons

1 sjalot

1/4 groene selder

1 ui

scheut witte wijn

olijfolie

boter

1 kl tomatenpuree

1 blokje kippenbouillon

Vouw de tongfilets in drieën met de velkant langs binnen (maak kleine insnijdingen in het vel). Leg in een ovenschaal met een klontje boter op elke filet. Kruid met peper en zout en voeg een scheutje water en witte wijn toe.

Verwijder het pantser van de langoustines en hou apart. Verwijder het darmkanaal, hak de langoustinestaarten fijn, meng met gehakte sjalot, kruid met peper en zout, en vorm hamburgers. Bak deze in een pan met antikleeflaag in olie.

Fruit de pantsers van de langoustines in olie, voeg de grofgesneden selder en ui toe, laat meefruiten, voeg tomatenpuree toe, bevochtig met water en een scheut wijn. Voeg een blokje kippenbouillon toe, laat inkoken, giet door een fijne zeef, kook de saus verder in en breng op smaak met peper en zout.

Reinig de boschampignons, bak in boter en kruid met peper en zout. Maak de prei schoon, gaar in boter met een scheutje water en kruid met peper en zout. Leg de prei op warme borden met daarop de champignons. Dresseer de visfilets, hamburger van langoustines en de saus zoals op de foto. Serveer de rest van de saus apart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content