Gebraiseerde kardoen in kalfsfond met salie, jeneverbessen en wilde eend

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 kardoenstelen

2 wortelen

1 ui

1/4 knolselderij

kalfsfond

enkele salieblaadjes

enkele jeneverbessen

scheutje porto

2 wilde eenden

200 g boschampignons

klontje boter

enkele lente-uitjes, fijngehakt

gehakte verse peterselie

Maak de kardoenstelen schoon en snij de harde delen weg. Kook de stelen in een blanc half gaar. Snij de wortelen, ui en knolselderij in brunoise (kleine blokjes) en stoof deze gaar. Doe de groentebrunoise in een ovenschaal, leg de kardoenstelen erop en giet er kalfsfond bij tot de groenten onderstaan. Werk af met salie, jeneverbessen en porto. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 35 à 40 minuten in een oven op 200°C. Braad de eenden 13 minuten op 220°C. Haal ze uit de oven en laat even rusten. Bak de boschampignons in de boter en werk af met lente-uitjes en peterselie. Schik de kardoen in het midden van een diep bord en leg hierop de wilde eend. Giet het braiseervocht erover en garneer met de boschampignons.

Recept: Wouter Keersmaekers – De Schone van Boskoop

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content