Voor 4 :
Olijfolie
2 tenen knoflook
1 grote ui
4 kalfsschenkels
1 koolraap
1 citroen
4 dl runderfond
2 dl krachtige rode wijn
zwarte peper
zout
3 tomaten
suiker
2 takken tijm
Verhit olie in een grote pan, voeg fijngehakte look en ui toe, laat fruiten. Bak er het vlees langs alle kanten in aan. Voeg de koolraap in dobbelstenen toe, evenals 5 plakken citroen, de runderfond en de wijn. Dek half af en laat ongeveer 45 minuten stoven (braiseren is stoven in vetstof en aromatisch vocht).
Kruid met zwarte peper en zout. Pel de tomaten, snij in vieren en verwijder zaad en zaadlijsten. Schik op een bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi licht met peper, zout en suiker. Leg er tijm bij en laat ongeveer 40 minuten konfijten op 100°C. Serveer de stoverij in diepe borden, met de tomaten erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier