Gebraden zonnevis met artisjok

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 zonnevisfilets van 160 g elk (met vel)

8 kleine paarse artisjokken

500 g topinamboer

2 dl volle yoghurt

1 kleine gekookte rode biet

witte truffelolie uit Alba

zout, olijfolie, boter

1 citroen

zwarte peper en fleur de sel

suiker

Maak de artisjokken schoon en laat ze gedurende 2 uur konfijten in olijfolie van 75°C. Schil de topinamboer, kook gaar en plet fijn met een vork. Roer er de yoghurt door en mix tot een fijne crème. (Volgens het origineel recept in de thermomix, maar kan ook met de gewone mixer op het vuur gedurende 5 tot 7 minuten). Kruid met peper en zout. Smelt boter in een pan en braad er de zonnevisfilets enkel langs de velkant in. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Snij de rode biet in blokjes. Snij de zeste met een dunschiller van de citroen en blancheer driemaal in kokend water met suiker. Lepel eerst de topinamboercrème op de borden. Schik er de vis op en werk af met de groenten. Parfumeer met witte truffelolie.

Recept: Ramon Freixa – El Racó d’en Freixa

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content