Voor 4 personen:
4 zonnevisfilets van 160 g elk (met vel)
8 kleine paarse artisjokken
500 g topinamboer
2 dl volle yoghurt
1 kleine gekookte rode biet
witte truffelolie uit Alba
zout, olijfolie, boter
1 citroen
zwarte peper en fleur de sel
suiker
Maak de artisjokken schoon en laat ze gedurende 2 uur konfijten in olijfolie van 75°C. Schil de topinamboer, kook gaar en plet fijn met een vork. Roer er de yoghurt door en mix tot een fijne crème. (Volgens het origineel recept in de thermomix, maar kan ook met de gewone mixer op het vuur gedurende 5 tot 7 minuten). Kruid met peper en zout. Smelt boter in een pan en braad er de zonnevisfilets enkel langs de velkant in. Kruid met zwarte peper en fleur de sel. Snij de rode biet in blokjes. Snij de zeste met een dunschiller van de citroen en blancheer driemaal in kokend water met suiker. Lepel eerst de topinamboercrème op de borden. Schik er de vis op en werk af met de groenten. Parfumeer met witte truffelolie.
Recept: Ramon Freixa – El Racó d’en Freixa
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier