Nodig voor vier :
600 g zeeduivel, gesneden in medaillons
boter en plantaardige olie
200 g wortelen
200 g courgette
3 dl room
Saus :
4 dl visfumet
2 dl wijn (Riesling)
200 g fijngesneden sjalotten
1 sinaasappel
1 soeplepel mosterd
40 g boter
citroensap
zout
witte peper
De wortelen en courgette schoonmaken, op maat snijden en niet helemaal gaarkoken. Bruin de medaillons van zeeduivel in een ovenbestendige braadpan in een mengsel van olie en boter. Zet de pan nog 6 à 8 minuten in een hete oven. Bereid de saus : pers de sinaasappel en kook het sap in. Meng de reductie met een soeplepel mosterd. Giet de visfumet in een tweede pannetje, voeg de fijngesneden sjalotten en de wijn toe en laat alles inkoken tot 1 dl. Giet 4/5de van de room bij de visfumet en laat terug inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume. Het ingekookte sinaasappelsap met mosterd bij de saus doen. De saus proeven en eventueel op smaak brengen met peper en zout. De saus op het laatste moment, van het vuur af, opkloppen met klontjes malse boter. De saus zeven en er een lepel geklopte room doorroeren. Vis, saus en de in boter opgewarmde groenten opdienen. Bij dit gerecht past gekookte rijst.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier