Gebraden varkenshaas met warme perzik

Serveer een stukje gebraden varkenshaas met een gevulde warme perzik en aardappelkroketten. Je hele familie zal je dankbaar zijn.

Voor 4 personen
  • 4 perziken
  • een halve fles droge witte wijn
  • 1 bakje rode bessen (gerist)
  • 4 el amandelschilfers
  • 4 takjes verse oregano (gerist)
  • boter
  • peper en zout
  • 600 g varkenshaas
  • 3 dl kalfsfond
  • 1 dl crème de cassis
  • aardappelkroketten
Bereiding
  1. Snijd de perziken middendoor en verwijder de pit. Overgiet met witte wijn en verdeel de rode bessen, amandelschilfers en oregano erover. Beleg met een klontje boter, kruid met peper en zout en zet gedurende 20 min. in een hete oven van 200 °C.
  2. Bak het vlees langs alle kanten aan in boter en braad gedurende 30 minuten verder in een hete oven van 200 °C. Neem uit de oven en laat gedurende 5 minuten rusten. Blus de braadpan met de kalfsfond en de crème de cassis en laat gedurende enkele minuten inkoken. Kruid de saus met peper en zout.
  3. Versnijd de varkenshaas en serveer met de perzik, de saus en aardappelkroketten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content