Voor 4:
600 g varkenshaas
boter
peper en zout
100 g amandelschilfers
4 dl kalfsfond
1 glas amontillado-sherry
1 dl room
2 el fijngehakte bieslook
spinazie
1 fijngehakte sjalot
Bak het vlees langs alle kanten aan in boter. Kruid met peper en zout en braad verder in de oven, ongeveer 15 min. op 220Ā°C. Haal het nadien uit de oven en laat 5 min. rusten.
Bak de amandelschilfers enigszins krokant in dezelfde pan. Voeg de fond en de sherry toe en laat hevig opkoken. Doe de room erbij, kruid met peper en zout en werk af met bieslook. Stoof de spinazie kort in boter met sjalot en serveer bij het in plakken gesneden vlees.
Tip: Het meeste varkensvlees in Belgiƫ komt uit West-Vlaanderen. De combinatie met sherry en amandelen is klassiek.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier