Gebraden steak van West-Vlaams rood rund met mascarpone-mierikswortelsaus
West-Vlaams rood rund heeft een licht en sappig karakter. Heel eenvoudige bereidingen met niet te veel ingrediënten doen het de meeste eer aan.
West-Vlaams rood rund heeft een licht en sappig karakter. Heel eenvoudige bereidingen met niet te veel ingrediënten doen het de meeste eer aan.
Voor 4 personen
- 100 g mascarpone
- 4 el mierikswortelsaus
- 5 el sojasaus
- peper
- 600 g steak van West-Vlaams rood rund (1 groot stuk)
- boter
- grof zeezout
- fijngesneden gemengde verse kruiden (dragon, bieslook, oregano, platte peterselie)
- eventueel brood
Bereiding
1. Maak eerst de saus. Meng de mascarpone met de mierikswortelsaus en de sojasaus onder elkaar. Kruid licht met peper en laat rusten in de ijskast.
2. Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200 °C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.
3. Wentel het vlees in zijn geheel door de verse kruiden en snijd het in plakken. Serveer met de saus en eventueel brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier