Gebraden steak van holsteinrund met portobello, polenta en rodewijnsaus

© Getty

Vlees van het holsteinrund heeft een uitgesproken vleessmaak, krachtig, voedend. Daarbij passen gerechten en een rodewijnsaus die dit karakter van de steak ondersteunen.

Voor 4 personen
  • 4 dl bruine fond
  • 2 dl rode wijn
  • boter
  • peper en zout
  • 4 tot 8 grote portabella-champignons
  • 2 zoete aardappelen
  • 600 g steak van holsteinrund (1 groot stuk)
  • grof zeezout
  • vers bereide polenta, met room opgewerkt
  • platte peterselie
Bereiding
  1. Laat de fond met de wijn inkoken tot een derde. Monteer met boter en kruid met peper en zout. Leg de champignons in een ovenschotel met een klont boter en laat 15 min. braden in een oven van 200 Ā°C. Kruid met peper en zout. Snijd zoete aardappelen in fijne julienne en frituur krokant in enkele seconden. Laat uitlekken.
  2. Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200 Ā°C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.
  3. Bereid de polenta zoals aangegeven op de verpakking, werk op met een scheut room.
  4. Serveer het vlees met de champignons, met daarop de polenta, fijngesneden platte peterselie en afgewerkt met gefrituurde zoete aardappel. Lepel de rodewijnsaus rondom de steak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content