Gebraden steak van blonde d’Aquitaine met geroosterde rode paprika en ansjovis

Voor 4:

Voor 4:

2 rode paprika’s

200 g kleine trostomaten (aan de tros)

olijfolie

600 g steak van Blonde d’Aquitaine (1 groot stuk)

12-16 ongepelde grote knoflooktenen

peper en grof zeezout

12-16 ansjovisfilets op olie

vers basilicum

Blaker het vel van de paprika’s zwart met een gasbrander of in open vuur. Verpak de paprika’s in aluminiumfolie en leg in een oven van 200°C. Laat gaar stoven (20 min.).

Besprenkel de trostomaten met olijfolie en zet in de oven. Laat 20 min. braden.

Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200°C. Doe de ongepelde knoflooktenen erbij. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.

Serveer het vlees met ansjovisfilets op olie, de groenten en vers basilicum.

Tip: Blonde d’Aquitaine heeft een sappig, ‘rood’ maar overal zacht karakter, dat het zeer goed doet bij sappige rode groenten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content