Gebraden steak van Angus Aberdeen met à-la-minute roomsaus van stilton
Angus Aberdeen heef een diepe, soms wat wildachtige vleessmaak en een sappig karakter. Het vlees past perfect bij roomsaus met blauwe schimmelkaas.
Angus Aberdeen heef een diepe, soms wat wildachtige vleessmaak en een sappig karakter. Het vlees past perfect bij roomsaus met blauwe schimmelkaas.
Voor 4 personen
- 600 g steak van Angus Aberdeen rund (1 groot stuk)
- peper en grof zeezout
- 4 dl room
- 100 g goed rijpe stiltonkaas
- verse bieslook
- verse frieten
- gemengde sla met vinaigrette
Bereiding
1. Bak de steak langs alle kanten goed bruin aan in boter en zet meteen in een oven van 200 °C. Laat saignant braden, zeker niet verder (ongeveer 10-12 min.). Kruid met peper en grof zeezout en laat 5 tot 10 min. rusten na het braden.
2. Doe de room in de pan van het vlees en breng aan de kook. Voeg de stilton toe en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat indikken tot een homogene saus.
3. Serveer met het vlees, werk af met fijngehakte bieslook en geef verse frieten en een simpele groene salade met vinaigrette erbij.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier