Gebraden reeribstuk met ragout van morieljes en eekhoorntjesbrood

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.
  • Moeilijkheid

Serveer bij de ribbetjes en de paddenstoelen er een niet te uitgesproken groentegarnituur (tuinboontjes, spinazie, gestoofde bleekselderij…) en krokant gebakken spätzle.

Voor 4 personen

2 schoongemaakte reeribstukken van een 8-tal ribben elk

peper en zout

boter

150 g morieljes

150 g eekhoorntjesbrood (liefst zeer kleine)

1 dl rode wijn

1 dl port

2,5 dl krachtige wildfond (van reebeenderen)

100 g persillade (gelijke hoeveelheid fijngehakte peterselie, bieslook en wit broodkruim onder elkaar gemengd)

groentegarnituur

spätzle

Bereiding

1. Kruid het vlees met peper en zout, bak het langs alle kanten aan in boter en braad in 10 minuten rosé in een oven van 200 °C. Haal het vlees uit de oven en houd warm.

2. Maak de paddestoelen schoon, versnijd ze en bak ze krokant in dezelfde pan in wat boter. Haal ze uit de pan en blus de pan met de rode wijn en de port. Voeg de wildfond toe en laat tot de helft inkoken.

3. Wentel de vleeskant van de ribstukken in de persillade en versnijd het vlees. Voeg het vrijgekomen braadvocht bij de saus en monteer met een klontje boter. Doe er de paddenstoelen bij en laat nog even doorwarmen.

4. Lepel de saus op vier warme borden en schik er de ribbetjes en de paddenstoelen op. Geef er een niet te uitgesproken groentegarnituur bij (tuinboontjes, spinazie, gestoofde bleekselderij…) en krokant gebakken met nootmuskaat gekruide spätzle.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content