Gebraden reefilet met kruidige rodekool en mosterdsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

1/2 rodekool

boter

1/2 fijngehakte ui

2 kruidnagels

6 jeneverbessen

1 kaneelstok

1 laurierblad

2 dl rode wijn

peper en zout

1 fijngehakte sjalot

scheut cognac

1 dl droge witte wijn

2,5 dl kalfsfond

1/2 el mosterd

600 g reefilet

aardappelpuree met gebakken fijngesneden ui en gebakken spekrepen

1/2 granaatappe

Stoof fijngesneden rodekool 50 minuten op laag vuur met boter, ui, kruidnagel, jeneverbes, kaneel, laurier en rode wijn. Verwijder de kruiden, breng op smaak met peper en zout. Fruit de sjalot in boter, blus met cognac en witte wijn, voeg de fond toe en laat inkoken. Zeef, werk af met mosterd, peper en zout.

Bak de ree in boter, braad rosé op 180°C. Serveer met de rodekool, de saus en puree met gebakken ui en spek. Werk af met granaatappelpitten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content