Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta

2462877

Voor 4:

Gebraden lamskroon met prinsessenbonen en polenta

Voor 4:

boter

3 lamskronen van 175 g elk

peper en zout

350 g prinsessenbonen

1 fijngehakte sjalot

gemalen bonenkruid

4 dl kalfsfond

polenta voor 4 personen

Smelt boter in een pan en bak de lamskronen langs beide kanten erin aan. Zet in een oven van 200Ā°C en laat gedurende 10 min. braden. Haal uit de oven en uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat gedurende 5 min. rusten. Versnijd het rosĆ© gebraden lamsvlees tegen de ribben.

Maak de bonen schoon en blancheer ze gedurende 3 min. in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat schrikken en goed uitlekken. Smelt boter in een pan, fruit de sjalot glazig erin aan, voeg de bonen toe en laat op zacht vuur stoven. De bonen moeten nog krokant zijn. Kruid met bonenkruid, peper en zout.

Laat voor de saus de fond inkoken en monteer met boter. Bereid de polenta zoals op de verpakking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content