Gebraden lamsfilet met ratatouille en tapenade

© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
500 g lamsfilet
boter
4 tl donkere tapenade
Voor de aardappelen:
300 g krielaardappelen
150 g gerookt spek
boter
peper en zout
Voor de ratatouille:
1 aubergine
1 courgette
8 kleine paarse artisjokken
6 tenen knoflook
2 takken tijm
1 tak rozemarijn
12 kerstomaten
olijfolie
peper en zout
Voor de paprika:
2 piquillos (gebraden en ontvelde rode paprika)
2 el verse geitenkaas
1/2 kl fijngehakte oregano
zwarte peper en zout
Kook de aardappelen gaar in de schil, snij in stukken en bak met spek in boter. Kruid met peper en zout. Doe de grofgesneden ingrediënten voor de ratatouille in een schotel en braad 30 min. op 180°C.
Snij de parika’s in vierkanten van 3 bij 3 cm. Meng kaas en oregano, kruid met peper en zout en verdeel tussen 2 plakken paprika. Versier met tijm.
Bak het vlees langs alle kanten in boter, braad verder rosé op 180°C (ca. 8 min.). Laat rusten, versnij en schik op borden. Werk af met de garnituren en een streep tapenade.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier