Gebraden lamsfilet met ratatouille en tapenade

2461781

© © Tony Le Duc Voor 4:

Gebraden lamsfilet met ratatouille en tapenade
© © Tony Le Duc

Voor 4:

500 g lamsfilet

boter

4 tl donkere tapenade

Voor de aardappelen:

300 g krielaardappelen

150 g gerookt spek

boter

peper en zout

Voor de ratatouille:

1 aubergine

1 courgette

8 kleine paarse artisjokken

6 tenen knoflook

2 takken tijm

1 tak rozemarijn

12 kerstomaten

olijfolie

peper en zout

Voor de paprika:

2 piquillos (gebraden en ontvelde rode paprika)

2 el verse geitenkaas

1/2 kl fijngehakte oregano

zwarte peper en zout

Kook de aardappelen gaar in de schil, snij in stukken en bak met spek in boter. Kruid met peper en zout. Doe de grofgesneden ingrediënten voor de ratatouille in een schotel en braad 30 min. op 180°C.

Snij de parika’s in vierkanten van 3 bij 3 cm. Meng kaas en oregano, kruid met peper en zout en verdeel tussen 2 plakken paprika. Versier met tijm.

Bak het vlees langs alle kanten in boter, braad verder rosé op 180°C (ca. 8 min.). Laat rusten, versnij en schik op borden. Werk af met de garnituren en een streep tapenade.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content