Voor 4:

1 bosje tijm

1 verkorte lamsbout van 1,2 kg ontbeend door de slager

1 dl truffelolie

100 g rozijnen

1 dl armagnac

300 g jonge spinazieblaadjes

50 g boter

150 g gerookte spekreepjes

50 g walnoten

1 tl vijfpepermengeling

500 g kastanjes

1 el suiker

Bereidingswijze:

Spoel de tijm, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes. Bestrijk de lamsbout met wat truffelolie en wentel in een derde van de tijm. Leg de lamsbout in een diepe schotel, dek af met een schone doek en zet minstens 1 uur koel weg.

Verwarm de oven voor op 210°C.

Laat de rozijnen weken in de armagnac.

Was de spinazie en zwier droog. Stoof 3 à 4 minuten in een braadpan met een klontje boter. Bak de spekreepjes 5 minuten in een braadpan op hoog vuur.

Meng de gestoofde spinazie, de gebakken spekreepjes, de uitgelekte rozijnen en de gehakte walnoten met de rest van de truffelolie, de helft van de vijfpepermengeling en nog een derde van de tijm. Vul de lamsbout met dit mengsel daar waar de slager een opening heeft gemaakt in het vlees. Maak de lamsbout weer dicht en bind op zoals een gebraad, zodat de vulling er niet uitloopt tijdens het braden. Leg de lamsbout in een braadslee en bak 1 uur; bedruip regelmatig met de braadsappen.

Bak de kastanjes in een sauteerpan met een klontje boter, de suiker en de rest van de tijm. Kruid met de rest van de vijfpepermengeling en fleur de sel.

Haal de gebraden lamsbout uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten alvorens te serveren met de gebakken kastanjes en de gezeefde braadsappen.

Tip : een verkorte lamsbout is een lamsbout waarvan het lendenstuk werd verwijderd, zodat driekwart van de lamsbout overblijft. Vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.

Voor 4:1 bosje tijm1 verkorte lamsbout van 1,2 kg ontbeend door de slager1 dl truffelolie100 g rozijnen1 dl armagnac300 g jonge spinazieblaadjes50 g boter150 g gerookte spekreepjes50 g walnoten1 tl vijfpepermengeling500 g kastanjes1 el suikerBereidingswijze:Spoel de tijm, zwier droog en haal de blaadjes van de takjes. Bestrijk de lamsbout met wat truffelolie en wentel in een derde van de tijm. Leg de lamsbout in een diepe schotel, dek af met een schone doek en zet minstens 1 uur koel weg. Verwarm de oven voor op 210°C. Laat de rozijnen weken in de armagnac. Was de spinazie en zwier droog. Stoof 3 à 4 minuten in een braadpan met een klontje boter. Bak de spekreepjes 5 minuten in een braadpan op hoog vuur. Meng de gestoofde spinazie, de gebakken spekreepjes, de uitgelekte rozijnen en de gehakte walnoten met de rest van de truffelolie, de helft van de vijfpepermengeling en nog een derde van de tijm. Vul de lamsbout met dit mengsel daar waar de slager een opening heeft gemaakt in het vlees. Maak de lamsbout weer dicht en bind op zoals een gebraad, zodat de vulling er niet uitloopt tijdens het braden. Leg de lamsbout in een braadslee en bak 1 uur; bedruip regelmatig met de braadsappen. Bak de kastanjes in een sauteerpan met een klontje boter, de suiker en de rest van de tijm. Kruid met de rest van de vijfpepermengeling en fleur de sel. Haal de gebraden lamsbout uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 15 minuten rusten alvorens te serveren met de gebakken kastanjes en de gezeefde braadsappen. Tip : een verkorte lamsbout is een lamsbout waarvan het lendenstuk werd verwijderd, zodat driekwart van de lamsbout overblijft. Vijfpepermengeling bestaat gewoonlijk uit witte, zwarte en groene peper, roze bessen en jamaicapeper.