
Gebraden lamsbout met komijn en tuinbonenhummus
© © Tony Le Duc Voor 4:
Voor 4:
1 kleine lamsbout van 800 g
peper en zout
1 teen knoflook
Â1/2 citroen
7 el komijnzaad
7 grofgehakte takken verse munt
boter
20 tuinboonpeulen
2 el fijngehakte verse dille
rucola
1 Marokkaans brood
Kruid de lamsbout met peper en zout en wrijf royaal in met eerst gepelde knoflook, dan citroen, komijnzaad en munt. Bak langs alle kanten aan in boter. Braad gedurende 50 min. tot 1 uur in een oven van 200°C en oversaus regelmatig.
Trek voor de tuinbonenpuree de peulen open en haal er de tuinbonen uit. Blancheer 1 min. in lichtgezouten kokend water, giet af en laat schrikken onder koud stromend water. Trek via de naad de witgroene dikke vliezen van de bonen af. De groene tuinbonen komen zo vrij.
Smelt boter in een pan en stoof er de bonen enkele minuten in, tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout en mix tot puree, samen met de fijngehakte dille en citroensap.
Versnij het vlees en serveer met de hummus, rucola en brood.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier