Voor 4:

1 broccoli

zout

boter

4 el fijngesneden zwarte olijven (zonder pit)

peper

nootmuskaat

4 tot 8 kwartels

gebakken aardappelplakken

Snij de broccoli in grote roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, laat enigszins drogen op het vuur en voeg een grote klont boter toe, samen met de olijven. Prak met een vork in grove stukken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Bak de kwartels langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braadt gedurende 12 min. in een oven van 200°C. Lepel het braadvocht regelmatig over het vlees.

Serveer de kwartels met het broccoligehakt en met gebakken aardappelplakken. Lepel het braadvocht rondom.

Tijd: 45 min

Moeilijk: 1

Voor 4: 1 broccolizoutboter4 el fijngesneden zwarte olijven (zonder pit)pepernootmuskaat4 tot 8 kwartelsgebakken aardappelplakkenSnij de broccoli in grote roosjes en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af, laat enigszins drogen op het vuur en voeg een grote klont boter toe, samen met de olijven. Prak met een vork in grove stukken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.Bak de kwartels langs alle kanten aan in boter, kruid met peper en zout en braadt gedurende 12 min. in een oven van 200°C. Lepel het braadvocht regelmatig over het vlees.Serveer de kwartels met het broccoligehakt en met gebakken aardappelplakken. Lepel het braadvocht rondom.Tijd: 45 minMoeilijk: 1