Gebraden kippenbout met gebakken prei, groene kruidenroom en plattekaas

Serveer deze lekkere kippenbout op gebakken prei en selderij en overgiet met groene kruidenroom en plattekaas.

Voor 4 personen
  • 12 kippenbouten
  • boter
  • peper en zout
  • komijnpoeder
  • 2 preien
  • 3 stengels groene selderij
  • een handvol gemengde groene kruiden (dragon, bieslook, basilicum, peterselie, kervel)
  • 3 dl room
  • 8 el plattekaas
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding
  1. Bak de kip aan alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder. Braad 15 min. verder in een hete oven van 200Ā°C. Bedruip regelmatig met braadvocht.
  2. Snij de prei in grove julienne, snij de selderij in ringen. Bak in boter tot de groenten licht gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
  3. Mix de groene kruiden met de room tot een felgroene saus. Warm lichtjes op, kruid met peper en zout.
  4. Warm de plattekaas lichtjes op, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de kippenbout op de gebakken prei en selder. Lepel de twee sausen en het braadvocht erover en eromheen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content