Voor 4:

12 kippenbouten

boter

peper en zout

komijnpoeder

2 preien

3 stengels groene selderij

een handvol gemengde groene kruiden (dragon, bieslook, basilicum, peterselie, kervel)

3 dl room

8 el plattekaas

sap van 1/2 citroen

Bak de kip aan alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder. Braad 15 min. verder in een hete oven van 200°C. Bedruip regelmatig met braadvocht.

Snij de prei in grove julienne, snij de selderij in ringen. Bak in boter tot de groenten licht gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.

Mix de groene kruiden met de room tot een felgroene saus. Warm lichtjes op, kruid met peper en zout.

Warm de plattekaas lichtjes op, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de kip op de groenten. Lepel de twee sausen en het braadvocht erover en eromheen.

Voor 4: 12 kippenboutenboterpeper en zoutkomijnpoeder2 preien3 stengels groene selderijeen handvol gemengde groene kruiden (dragon, bieslook, basilicum, peterselie, kervel)3 dl room8 el plattekaassap van 1/2 citroenBak de kip aan alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder. Braad 15 min. verder in een hete oven van 200°C. Bedruip regelmatig met braadvocht.Snij de prei in grove julienne, snij de selderij in ringen. Bak in boter tot de groenten licht gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.Mix de groene kruiden met de room tot een felgroene saus. Warm lichtjes op, kruid met peper en zout. Warm de plattekaas lichtjes op, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de kip op de groenten. Lepel de twee sausen en het braadvocht erover en eromheen.