Gebraden kippenbout met gebakken prei, groene kruidenroom en plattekaas
Serveer deze lekkere kippenbout op gebakken prei en selderij en overgiet met twee sausen.
Voor 4:
12 kippenbouten
boter
peper en zout
komijnpoeder
2 preien
3 stengels groene selderij
een handvol gemengde groene kruiden (dragon, bieslook, basilicum, peterselie, kervel)
3 dl room
8 el plattekaas
sap van 1/2 citroen
Bak de kip aan alle kanten aan in boter, kruid met peper, zout en komijnpoeder. Braad 15 min. verder in een hete oven van 200°C. Bedruip regelmatig met braadvocht.
Snij de prei in grove julienne, snij de selderij in ringen. Bak in boter tot de groenten licht gekleurd zijn. Kruid met peper en zout.
Mix de groene kruiden met de room tot een felgroene saus. Warm lichtjes op, kruid met peper en zout.
Warm de plattekaas lichtjes op, breng op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de kip op de groenten. Lepel de twee sausen en het braadvocht erover en eromheen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier