Gebraden kip voor twee

Voor 2 personen
  • 2 kippetjes (braad- of piepkuikens)
  • 2 koppen (140 g) paneermeel
  • 1 el fijngeraspte citroenschil
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1/2 tl fijngehakte rozemarijn
  • 40 g boter, gesmolten
  • 1 middelgrote prei (350 g), schoongemaakt, gespoeld
  • 3 middelgrote courgettes (360 g), overlangs in vieren gesneden
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 2 el citroensap
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C bij heteluchtoven). Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier. Spoel de kippetjes onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Meng het paneermeel, citroenschil, knoflook en rozemarijn in een middelgrote kom. Kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper. Voeg de gesmolten boter toe en meng met het paneermeel. Vul de kippen op met het mengsel en bind de poten samen.
  3. Snij de prei in stukken van 10 cm, verdeel ze overlangs in vieren. Bekleed de bodem van de ovenschaal met de courgettes en de prei. Leg de kippen op de groenten, breng op smaak met zeezout en besprenkel met olijfolie. Braad 50 minuten.
  4. Haal de kippen uit de oven en besprenkel met het citroensap. Zet weer in de oven gedurende 5 minuten.
  5. Serveer met de gebraden groenten en giet er wat saus uit de pan over.

Voorbereiding en gaartijd: 1,5 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content