Voor 4:

1 Bressekip met ingewanden

200 g kalfsgehakt

2 sjalotten

2 sneden witbrood

2,5 dl room

1 dl rode wijn

1/2 bosje peterselie

1 ei

500 g vacuümverpakte kastanjes

100 g boter

Bereidingswijze:

Bereid eerst de vulling. Hak de lever en de maag van de kip fijn en meng met het kalfsgehakt. Pel en snipper de sjalotten. Week het witbrood in de room en meng met de gesnipperde sjalotten door het gehakt. Doe er ook de rode wijn, de fijngehakte peterselie, het ei en 100 g fijngehakte kastanjes bij. Meng goed door elkaar en kruid naar smaak.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vul de kip met het gehakt en naai dicht met een stevige naald en keukengaren. Smeer het vel van de kip in met de boter en kruid met peper en grof zout. Leg de gevulde kip in een braadslee en bak 1 uur in de oven; bedruip regelmatig met de baksappen. Draai de kip elk halfuur om, zodat de kip afwisselend op de zijkanten en de rug ligt.

Verdeel de rest van de kastanjes na 2 uur rond de kip en laat nog 20 minuten bakken.

Voor 4:1 Bressekip met ingewanden200 g kalfsgehakt2 sjalotten2 sneden witbrood2,5 dl room1 dl rode wijn1/2 bosje peterselie1 ei500 g vacuümverpakte kastanjes100 g boterBereidingswijze:Bereid eerst de vulling. Hak de lever en de maag van de kip fijn en meng met het kalfsgehakt. Pel en snipper de sjalotten. Week het witbrood in de room en meng met de gesnipperde sjalotten door het gehakt. Doe er ook de rode wijn, de fijngehakte peterselie, het ei en 100 g fijngehakte kastanjes bij. Meng goed door elkaar en kruid naar smaak. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de kip met het gehakt en naai dicht met een stevige naald en keukengaren. Smeer het vel van de kip in met de boter en kruid met peper en grof zout. Leg de gevulde kip in een braadslee en bak 1 uur in de oven; bedruip regelmatig met de baksappen. Draai de kip elk halfuur om, zodat de kip afwisselend op de zijkanten en de rug ligt. Verdeel de rest van de kastanjes na 2 uur rond de kip en laat nog 20 minuten bakken.