Gebraden kip gevuld met citroen, tijm en knoflook, dikke frieten, verse appelmoes en een fris slaatje

  • Moeilijkheid

Gebraden kip gevuld met citroen, tijm en knoflook, dikke frieten, verse appelmoes en een fris slaatje

2 kleine hoeve kippetjes

peper, zout

kipkruiden

1 bol look

1 citroen

1/4 potje tijm

roomboter

6 goudrenetten

1 stukje kaneel

1/4 vanilleboon

snuifje suiker

6 grote friet patatten

1 zakje gemengde jonge salade

2 tomaten

1/2 komkommer

olijfolie

balsamico azijn

mayonaise

tomatenketchup

Kruid de kip met peper, zout en wat kipkruiden aan buiten,- en binnenkant. Vul de holte met twee teentjes gesneden look, wat gesneden citroen en een plukje tijm. Kleur de kip langs alle kanten mooi goudbruin in boter. Gaar verder in een oven van 180 graden gedurende ca. 30 minuten. Laat de kippen daarna nog een tiental minuten onder aluminiumfolie naast de oven rusten.

Snijd de goudrenetten zonder schil en klokhuis in stukken. Zet deze op een matig vuur met de kaneel, vanille, een snufje suiker en een het sap van een halve citroen. Dek af met een bakpapiertje en laat zachtjes gaar stoven tot ze gaar zijn en lekker smaken. Haal de vaste stukjes eruit en roer ze halfglad zodat er nog een kleine structuur inzit.

Snijd dikke frieten van de aardappelen. Was ze met lauwwarm water. Droog ze en pocheer ze gaar op 150 graden. Bak af op 190 graden goudbruin. Snijd tomaat, komkommer en vermeng met de salade, kruid met peper en zout, wat olijfolie en maak fris op smaak met wat balsamico. Serveer ook mayonaise en ketchup.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content