Gebraden kabeljauw met rode ui, champignons en rode-wijnsaus

  • Moeilijkheid

Voor 4:

4 medaillons van kabeljauwfilet (‘loins’) van 150 g

50 g boter

300 g rode uien

12 grote, blanke champignons (kleine boleten zij nog beter)

olijfolie

1 laurierblad

1 takje verse rozemarijn

zout en peper

Saus:

60 g sjalot

60 g ongezouten boter

1,5 dl gevogeltebouillon

1,5 dl rode wijn

De saus bereiden: De sjalotjes versnipperen en in boter stoven. Rode wijn en gevogeltebouillon toevoegen en laten koken tot de gewenste dikte. Kruiden met peper en zout. Snijd de rode uien in ringen en fruit deze in olijfolie tot ze glazig zijn. Bak de medaillons van vis aan beide kanten in een antikleefpan. (de vis mag een goudbruin kleurtje hebben). Kruiden met zout en peper. Gaar de vis nog even in een oven van 180° C. De champignons wassen en met laurier en rozemarijn in olijfolie bakken. Kruiden met peper en zout. Zet vier vormen op vier borden en vul iedere vorm met een laagje rode ui. Leg de vis op het bedje van ui en schik de champignons erbovenop. De saus verwarmen, van het vuur halen en opkloppen met klontjes koude boter. Verwijder de vormen en versier met een blaadje laurier. Trek streepjes rode-wijnsaus op de borden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content