Gebraden kabeljauw met blanke boter, rode paprika en bieslook

Voor 4 personen:

Voor 4 personen:

4 dl visfumet

1 dl droge witte wijn

2 dl room

1 fijngehakte sjalot

1 dl vermouth

2 el koude ongezouten boter

peper en zout

2 rode paprika’s

1 el olijfolie

1 bos bieslook

3 dl olijfolie

4 el fijngehakte groene olijven

4 stukken dikke kabeljauw van 150 g elk

Kook voor de blanke botersaus de visfumet met de wijn, room, sjalot en vermouth in tot de helft. Zeef, bind met koude boter en kruid met peper en zout. Snijd de paprika’s in vier en grill de schil zwart. Doe in een kom, dek af met huishoudfolie en laat 15 minuten staan. Pel de paprika’s en mix fijn met olijfolie en zout. Mix het fijngehakte bieslook in olijfolie, zeef en kruid met zout. Meng wat paprikacoulis en bieslookolie met olijven, smeer op de vis en zet 8 tot 10 minuten onder een zachte grill. Serveer met de drie sausen.

Tip: De combinatie van de drie sausen is subtiel en krachtig tegelijkertijd. Erbij komt enkel een stuk stokbrood, meer niet. Anders wordt de smakencombinatie te zwaar.

Bereidingstijd: 40 minuten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content