Gebraden hazenrug met gebakken prei, pastinaak en tijmsaus

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van dit recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Een lekker wildgerecht als upgrade voor je feestmaal.

Voor 4 personen

  • 2 hazenruggen met niertjes
  • boter, peper en zout
  • 8 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 kleine pastinaken
  • 4 takken tijm
  • 3 dl gevogeltefond
  • 3 dl wildfond
  • 1 fijngehakte sjalot
  • 2,5 dl room
  • 1 dikke prei

Bereiding

1. Ontvlies de hazenruggen zoveel mogelijk en bak langs alle kanten dicht in boter. Kruid met peper en zout en braad niet langer dan 8 tot 10 minuten verder op 180 °C. Laat 10 minuten rusten. Het vlees moet nog roder zijn dan rosé.

2. Snijd de ongeschilde aardappelen in plakken, de pastinaak in repen en bak gaar in boter. Kruid met peper, zout en verse tijm.

3. Kook de fonds met sjalot en 1 tak tijm in tot de helft, voeg room toe en laat inkoken tot sausdikte. Zeef en kruid met peper en zout.

4. Maak de prei schoon, snijd in rondjes van 2 cm en bak krokant in boter. Kruid met peper en zout en serveer met de ontbeende hazenruggen, de niertjes, de groenten en saus. Versier met tijm.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content