Gebraden hazenfilet met gestoofde venkel, gebakken witloof, gratin dauphinois en bruine mosterdsaus

  • Moeilijkheid

Bij dit winters gerecht serveren we een schitterende Barolo uit 1997, topjaar in Italië. Deze wijn, afkomstig uit de streek van Piemonte, is verkrijgbaar via http://www.delhaizewineworld.com

Voor 10:

5 venkelknollen

5 appels

boter

3 el bruine suiker

10 el in port geweekte rozijnen

peper en zout

20 stronkjes witloof

1,5 kg hazenfilet

gratin dauphinois

Voor de saus:

6 dl water

3 el bruine roux

3 el rode-wijnazijn

10 el rode wijn

2,5 el bruine suiker

250 g wildglace

5 fijngehakte sjalotjes

boter

2 takjes tijm

het sap van 2 citroenen

3 el graantjesmosterd

peper en zout

Maak eerst de venkel. Snijd de knollen in plakken en pocheer ze enkele minuten in lichtgezouten kokend water. Laat goed uitlekken. Schil de appels en snijd ze in dikke plakken. Bak ze kort in wat boter en bruine suiker. Doe de venkel met de appels en de rozijnen in een pan en laat goed doorstoven. Kruid met peper en zout en houd warm. Pocheer de stronkjes witloof enkele minuten in lichtgezouten kokend water, snijd ze in twee en bak in wat boter krokant.

Maak de saus: doe het water met de roux, wijnazijn, rode wijn en bruine suiker in een pan en breng aan de kook. Laat zachtjes inkoken en doe er de wildglace bij. Fruit de fijngehakte sjalotjes in wat boter, doe er de tijm en het citroensap bij en laat inkoken tot een lichte stroop. Doe bij de eerste saus en klop goed onder elkaar. Doe er op het einde de mosterd bij. Kruid met peper en zout.

Braad de hazenfilet rosé. Snijd het vlees schuin in plakken en schik het op de borden. Geef er de garnituren bij en lepel er de saus rond. Versier met een takje rozemarijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content