Gebraden en gekarameliseerd gevogelte met kruiden

  • Moeilijkheid

Voor 4 personen:

4 duiven of 1 Bresse-kip (1,5 kg)

geklaarde boter

Voor de saus:

2 el bruine suiker

1 el glucose

1 koffielepel kruidenmengeling (kaneel, komijn, nootmuskaat, tijm, kruidnagel, kardemom, steranijs, curry)

2 dl gevogeltebouillon

1 dl kalfsbouillon

40 g boter

zout en peper

De huid van het gevogelte goed schoonmaken en eventuele restjes van de veren met de vlam verwijderen. Het gevogelte opbinden, kruiden, en braden in de oven in een braadschaal met geklaarde boter (het vlees mag rosé blijven). Uit de oven halen en 15 minuten laten rusten. Het gevogelte in stukken snijden en op warme borden schikken. Het vet uit de braadpan afgieten. De bruine suiker en de glucose toevoegen en twee minuten verwarmen. De kruidenmengeling toevoegen wanneer de suiker gesmolten is. De stukken gevogelte met de kruidenkaramel instrijken. Een weinig karamel in de braadpan houden. De gevogelte- en kalfsbouillon toevoegen en het vocht tot de helft inkoken. De saus van het vuur af opkloppen met klontjes koude boter. De kruiding nagaan en peper en zout naar smaak toevoegen. Zet de borden onder de grill om de karamel te laten smelten. Haal de borden uit de oven en begiet met saus. Opdienen met stoemp van aardappel en witloof.

Recept: Saburo Inada – Restaurant Inada

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content