Voor 4:

1 panklare eend van 1,2 kg, grofgemalen witte peper en zout, boter, gepersilleerde aardappelen (gekookte aardappelen gewenteld in gesmolten boter en fijngehakte peterselie) of gratin dauphinois

Voor de sinaasappelsaus: 4 dl bruine fond, 2 el tomatenpuree, 1,5 dl sinaasappelsap, 3 el citroensap, 2 el suiker, julienne van sinaasappelschil, sinaasappellikeur, peper en zout

Bereidingswijze:

Kruid de eend aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Bak langs alle kanten aan in boter. Zet de eend in een oven van 200°C en laat in 45 min. gaar braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo wordt het vel krokant.

Maak de sinaasappelsaus. Doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappellikeur, bij elkaar en laat op een laag vuur inkoken. Werk af met een scheutje likeur, peper en zout.

Versnij de eend aan tafel, geef er de sinaasappelsaus apart bij. Serveer met gepersilleerde aardappelen of gratin dauphinois.

Voor 4: 1 panklare eend van 1,2 kg, grofgemalen witte peper en zout, boter, gepersilleerde aardappelen (gekookte aardappelen gewenteld in gesmolten boter en fijngehakte peterselie) of gratin dauphinoisVoor de sinaasappelsaus: 4 dl bruine fond, 2 el tomatenpuree, 1,5 dl sinaasappelsap, 3 el citroensap, 2 el suiker, julienne van sinaasappelschil, sinaasappellikeur, peper en zoutBereidingswijze:Kruid de eend aan binnen- en buitenkant met peper en zout. Bak langs alle kanten aan in boter. Zet de eend in een oven van 200°C en laat in 45 min. gaar braden. Oversaus regelmatig met het braadvocht, zo wordt het vel krokant.Maak de sinaasappelsaus. Doe alle ingrediënten, behalve de sinaasappellikeur, bij elkaar en laat op een laag vuur inkoken. Werk af met een scheutje likeur, peper en zout.Versnij de eend aan tafel, geef er de sinaasappelsaus apart bij. Serveer met gepersilleerde aardappelen of gratin dauphinois.