Voor 4:
4 kleine eendenfilets
150 ml gevogeltefond
100 ml pruimenwijn
1 el pruimensaus (bokaal)
2 el pruimen
lichte sojasaus
1 mespunt gemberpoeder
Was de eendenfilets en dep ze droog. Snij het vel van de filets oppervlakkig ruitvormig in. Kruid met peper en zout. Bak het vlees 6 à 8 minuten op de velkant mooi goudbruin in een niet te hete pan. Draai om en neem uit de pan.
Giet het overtollige vet weg en blus het braadvocht met de gevogeltefond en de pruimenwijn. Laat wat inkoken en voeg vervolgens de pruimensaus, de pruimen en het gemberpoeder toe. Doe wat sojasaus erbij en leg de filets opnieuw in de pan. Laat 10 à 15 minuten bakken op een zacht vuur. Draai het vlees tijdens het bakken meermaals om. Voeg de sojasaus toe en kruid met peper aan het einde van de baktijd.
Neem de eendenfilets uit de pan, laat even rusten en laat indien nodig de saus nog wat inkoken.
Snij het vlees in fijne plakken en serveer op warme borden met de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier