Gebraden côte à l’os van graankalf met honing-rozemarijnsaus

Dit is een algemeen beeld dat niet tot het recept behoort.
  • Moeilijkheid

Serveer eens een klassiek stuk vlees met een niet zo klassieke saus. De perfecte harmonie.

Voor 4 personen

4 stuks côte a l’os van graankalf (400 gram elk)

geklaarde boter

peper en zout

gemengde sla naar keuze

Voor de saus:

2,5 dl bruine fond

2,5 dl blanke fond (kalfsbouillon)

2 el mosterd

1 el honing

kruidenboeket (rozemarijn, tijm, laurier)

roux

peper en zout

Bereiding

1. Maak eerst de saus. Doe alle ingrediënten behalve de roux in een pan en laat 30 minuten zacht inkoken. Bind met de roux, giet eventueel door een zeef en kruid met peper en zout.

2. Maak het vlees schoon en schroei het langs alle kanten dicht in geklaarde boter. Kruid met peper en zout en bak ongeveer 10 minuten op een rooster en zonder vetstof in een oven van 250 °C.

3. Laat het vlees even rusten, serveer met de saus en geef er gemengde sla naar keuze bij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content