Voor 4:
2 venkelknollen
4 el olijfolie
zwarte peper en zout
4 porties zeewolf met vel, 150 g elk
sap van 1 bloedappelsien
sap van 1 limoen
100 g koude boter
Was de venkel en snij elke knol in parten. Doe de venkel in een braadslee en besprenkel met de helft van de olijfolie. Kruid met peper en zout en bak 25 min. in de oven op 200°C. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de zeewolf gaar op het vel. Hou de vis warm terwijl u de saus maakt. Laat hiervoor het bloedappelsien- en limoensap samen inkoken tot de helft.
Zet het vuur lager en snij de boter in blokjes. Klop de boter geleidelijk aan onder het sap tot de saus indikt en glanst. Kruid met peper en zout. Serveer de zeewolf met de bloedappelsienboter en geroosterde venkel.
Tip: In het voorjaar kan de venkel vervangen worden door groene asperges.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier