
Gebakken zeetongfilets met nage van maïs en lente-ui
02-12-2013, 15:48
Bijgewerkt op: 22-04-2022, 11:33
Voor 4:
Voor 4:
1 l gevogeltebouillon
100 g gekookte maïs in blik
1 klein stuk preiwit (10 cm)
3 knoflooktenen
1 laurierblad
peper en zout
boter
room
8 zeetongfilets
basilicum
3 stuks lente-ui
Breng voor de nage de bouillon met maïs, prei, knoflook en laurierblad aan de kook. Kook zacht gedurende 5 min. Verwijder het laurierblad en mix tot een gladde nage (dunne soep). Kruid met peper en zout en werk op met een klont boter en een scheut room. Bak de visfilets net gaar in boter (in slechts een drietal minuten). Kruid met peper en zout en serveer in de nage. Werk af met basilicum en fijngesneden lente-ui.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier