Ingrediënten

Voor 4:

  • 2 kg krielaardappelen
  • boter
  • grof zeezout
  • verse tijm
  • 300 g verse spinazie
  • 1 dl room
  • peper en zout
  • nootmuskaat

4 hele gestroopte zeetongen (maat: 4 stuks per kilogram)

Voor de saus:

  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 glas port
  • 1 glas rode wijn
  • 1 stengel bleekselderij (grof gesneden)
  • 1 grof gesneden appel
  • 1 midddelgrote ui
  • 3 fijngehakte knoflooktenen
  • 3 takken tijm
  • peper en zout
  • boter

Kook aardappelen gaar in de schil, bak ze nadien in boter. Kruid met grof zeezout en tijm. Fruit de spinazie in boter, voeg room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng voor de saus de bouillon met port, rode wijn, selderij, appel, ui, knoflook en tijm aan de kook. Laat op zacht vuur tot de helft inkoken. Zeef de saus, kruid met peper en zout en werk op met boter. Bak de hele, gestroopte zeetongen in ruime boter (ongeveer 4 min. langs elke kant). Kruid met peper en zout en serveer met de rest van de ingrediënten.

Kook aardappelen gaar in de schil, bak ze nadien in boter. Kruid met grof zeezout en tijm. Fruit de spinazie in boter, voeg room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng voor de saus de bouillon met port, rode wijn, selderij, appel, ui, knoflook en tijm aan de kook. Laat op zacht vuur tot de helft inkoken. Zeef de saus, kruid met peper en zout en werk op met boter. Bak de hele, gestroopte zeetongen in ruime boter (ongeveer 4 min. langs elke kant). Kruid met peper en zout en serveer met de rest van de ingrediënten.