
Gebakken zeetong met spinazie en portsaus met tijm
Voor 4:
Voor 4:
2 kg krielaardappelen
boter
grof zeezout
verse tijm
300 g verse spinazie
1 dl room
peper en zout
nootmuskaat
4 hele gestroopte zeetongen (maat: 4 stuks per kilogram)
Voor de saus:
3 dl gevogeltebouillon
1 glas port
1 glas rode wijn
1 stengel bleekselderij (grof gesneden)
1 grof gesneden appel
1 midddelgrote ui
3 fijngehakte knoflooktenen
3 takken tijm
peper en zout
boter
Kook aardappelen gaar in de schil, bak ze nadien in boter. Kruid met grof zeezout en tijm. Fruit de spinazie in boter, voeg room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Breng voor de saus de bouillon met port, rode wijn, selderij, appel, ui, knoflook en tijm aan de kook. Laat op zacht vuur tot de helft inkoken. Zeef de saus, kruid met peper en zout en werk op met boter. Bak de hele, gestroopte zeetongen in ruime boter (ongeveer 4 min. langs elke kant). Kruid met peper en zout en serveer met de rest van de ingrediënten.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier