Gebakken zeetong met asperges en puree van bouillabaisse

Ondersteunend beeld dat geen deel uitmaakt van het recept. © iStock
  • Moeilijkheid

Wil je je gasten verrassen met een heerlijk hoofdgerecht in het aspergeseizoen? Volg dit recept en succes is gegarandeerd.

Voor 4 personen

4 zeetongfilets van 70 g

paneermengsel (15 g boter, 10 g panko (Japans broodkruim), 10 g hazelnoten, 10 g pijnboompitten, 10 g mimolettekaas)

4 sot l’y laisse (gevogelte-oester, te vervangen door 80 g gevogeltefilet)

laksaus (50 g gember, 1,5 cl sojasaus, 1,5 cl mirin, 1 dl bruine fond, 1 kl Luikse siroop)

12 asperges

peper, zout

nootmuskaat

2 dl schaaldierenbisque

1/4 kg aardappelen

Bereiding:

1. Tongfilet: sla de tongfilets plat, plooi in drieën en kleur aan de dikke kant in de pan. Beleg met het paneermengsel. Gaar in een oven van 220 °C gedurende 8 minuten.

2. Sot l’y laisse: bak 4 stukken sot l’y laisse kort en voeg de saus om te ‘lakeren’ toe.

3. Asperges: kook de asperges 7 min. in gezouten water en warm bij het serveren op in boter, kruid met peper, zout en nootmuskaat.

4. Schaaldierenbisque: trek in het midden van het bord een streep schuimende schaaldierenbisque.

5. Parmezaanschors: snijd 4 mooie dunne stukjes parmezaanschors als decoratie voor op de asperges.

6. Aardappelen: schil en kook de aardappelen, passeer door een zeef, werk af met boter en voeg eventueel een paar lepels schaaldierenbisque toe en kruid. Leg 3 pureequenelles per bord en een sprietje bieslook erbovenop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content