Ingrediënten

Voor 4:

  • 4 dl room
  • 1 bosje basilicum
  • geraspte zeste van 1 citroen
  • 1/2 tl tabasco
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout
  • 3 preiwitten
  • boter
  • Nootmuskaat
  • 4 zeebaarsfilets met vel van 120 g elk

Breng de room aan de kook en laat inkoken met eenderde. Haal van het vuur en voeg de basilicum, citroenzeste, Tabasco en olijfolie toe. Mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout.

Snij de prei in ringen en stoof deze gaar in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de zeebaarsfilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde prei en basilicumroomsaus.

Breng de room aan de kook en laat inkoken met eenderde. Haal van het vuur en voeg de basilicum, citroenzeste, Tabasco en olijfolie toe. Mix tot een gladde saus. Kruid met peper en zout. Snij de prei in ringen en stoof deze gaar in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de zeebaarsfilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde prei en basilicumroomsaus.