Gebakken zalm met basilicum en knoflookboter
De gesmolten knoflookboter en basilicum worden samen de saus.
Voor 4:
2,5 kg aardappelen
olijfolie
volle melk
peper en zout
nootmuskaat
4 zalmfilets van 120 g elk
boter
4 el pijnboompitten
1 bos vers basilicum
Voor de knoflookboter:
200 g ongezouten hoeveboter
6 knoflooktenen
witte peper en zout
Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur. Pel de knoflooktenen, pers uit boven de boter. Kruid met peper en zout en meng met een vork onder de boter. Zorg voor een gelijkmatig mengsel. Laat zeker 30 min. opstijven in de ijskast. Schil de aardappelen, kook ze gaar en maak puree ervan met olijfolie, een scheut melk, peper, zout en nootmuskaat.
Bak de zalmfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Verdeel de puree over de borden, schik de zalm erop en werk af met pijnboompitten en fijngesneden vers basilicum. Leg een grote klont knoflookboter op de vis en laat smelten. De gesmolten boter en het basilicum worden samen de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier