Voor 4:
2 el champagne 1 el Noilly Prat
5 cl gevogeltebouillon
1 fijngehakte sjalot
2 dl room (35% VG)
1 schijfje citroen
peper en zout
1 jonge prei
arachideolie
500 g wilde zalm (2 cm dik)
boter
50 g fijngehakte zurkelblaadjes
geblancheerde kleine tuinboontjes
Breng voor de saus de champagne met de Noilly Prat, de bouillon en de sjalot aan de kook en laat inkoken tot een siroop. Doe er de room bij en laat opnieuw even inkoken, met een schijfje citroen in de saus. Kruid met peper en zout.
Maak de jonge prei schoon, snijd hem in gelijke stukken en blancheer gedurende 2 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet nadien af en werk op met arachideolie, peper en zout.
Verdeel de zalm in vier gelijke stukken en bak gedurende 3 minuten langs elke kant in wat boter. Kruid met peper en zout. Werk op het einde de saus af. Breng ze aan de kook en doe er de fijngehakte zurkelblaadjes bij. Laat 30 seconden zachtjes doorwarmen. Schik eerst de prei op de borden, daarop de zalm en errond de saus. Werk af met enkele blaadjes zurkel en geblancheerde kleine tuinboontjes.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier