Voor 4 :
2 pastinaken
1 dl halfopgeklopte room
witte peper
zout
4 dl gevogeltebouillon
5 cl whisky (bij voorkeur turfgetypeerde Islay-whisky, zoals Laphroaig of Bowmore)
boter
8 filets van wilde duif
150 g trompettes de la mort
Schil de pastinaken, snij in dobbelstenen en kook gaar in lichtgezouten water. Giet af, laat goed uitlekken en mix fijn met enkele eetlepels van de room. Spatel er de rest van de room door en kruid licht met peper en zout. Breng de gevogeltebouillon aan de kook, laat inkoken tot de helft. Voeg de whisky toe en laat
2 minuten uitdampen. Monteer de saus met boter, kruid met peper en zout.
Bak de duivenfilets in boter, 2 minuten langs elke kant. Kruid met peper en zout en laat 2 minuten rusten. Bak de trompettes de la mort kort in boter. Kruid met peper en zout.
Schik het vlees op de borden, lepel er de puree naast. Werk af met de paddenstoelen en de saus.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier