Voor 4:

1,5 kg aardappelen

1,5 dl melk

1 dl room

100 g boter

6 el fijngehakte verse kervel

peper en zout

nootmuskaat

4 stukken varkensspiering of ander varkensvlees (kalfsvlees kan ook)

boter

Voor de saus:

2 citroenen

2 limoenen

100 g boter

witte peper en zout

2 el basilicum

extra 50 g boter

Maak eerst de saus. Rasp de schil van de citroenen en limoenen en pers het sap uit. Smelt de boter in de pan maar laat ze niet bakken. Draai het vuur uit, voeg citroen- en limoensap en hun schil toe en roer goed. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngesneden basilicum. Laat rusten.

Kook de aardappelen gaar en pureer, samen met de melk, de room, de boter, de kervel, peper, zout en nootmuskaat.

Bak het vlees goudbruin en krokant in boter. Warm de citrusboter weer op en voeg de extra klont boter toe, laat smelten en controleer de kruiding. Lepel de saus over het vlees en serveer met de puree.

Voor 4:1,5 kg aardappelen 1,5 dl melk 1 dl room 100 g boter 6 el fijngehakte verse kervel peper en zout nootmuskaat 4 stukken varkensspiering of ander varkensvlees (kalfsvlees kan ook) boterVoor de saus:2 citroenen 2 limoenen 100 g boter witte peper en zout 2 el basilicum extra 50 g boterMaak eerst de saus. Rasp de schil van de citroenen en limoenen en pers het sap uit. Smelt de boter in de pan maar laat ze niet bakken. Draai het vuur uit, voeg citroen- en limoensap en hun schil toe en roer goed. Kruid met peper en zout. Werk af met de fijngesneden basilicum. Laat rusten.Kook de aardappelen gaar en pureer, samen met de melk, de room, de boter, de kervel, peper, zout en nootmuskaat.Bak het vlees goudbruin en krokant in boter. Warm de citrusboter weer op en voeg de extra klont boter toe, laat smelten en controleer de kruiding. Lepel de saus over het vlees en serveer met de puree.