Voor 4:

5 dl water

olijfolie

zout

100 g polenta

30 g boter

40 g mascarpone

60 g geraspte parmezaan

peper

4 varkenskoteletten

boter

4 takjes rozemarijn

75 g spekrepen

4 el groene olijven (eventueel gemarineerd, zoals in het hapjesrecept)

enkele topjes verse rozemarijn

schilfers van parmezaan

Breng het water voor de polenta aan de kook, voeg een scheut olijfolie en een snuif zout toe. Strooi er de polenta in en roer goed om, eerst met een vork en later, als de polenta dikker wordt, met een garde. Laat 45 min. afgedekt op zacht vuur pruttelen. Roer er de boter, mascarpone en de parmezaan door. Kruid licht met peper en zout.

Bak de varkenskoteletten in boter met wat rozemarijn en de repen spek. Kruid met peper en zout.

Serveer het vlees met de polenta en groene olijven. Werk af met een scheut olijfolie, verse rozemarijn en parmezaanschilfers.

Voor 4: 5 dl waterolijfoliezout100 g polenta30 g boter40 g mascarpone60 g geraspte parmezaanpeper4 varkenskotelettenboter4 takjes rozemarijn75 g spekrepen4 el groene olijven (eventueel gemarineerd, zoals in het hapjesrecept)enkele topjes verse rozemarijnschilfers van parmezaanBreng het water voor de polenta aan de kook, voeg een scheut olijfolie en een snuif zout toe. Strooi er de polenta in en roer goed om, eerst met een vork en later, als de polenta dikker wordt, met een garde. Laat 45 min. afgedekt op zacht vuur pruttelen. Roer er de boter, mascarpone en de parmezaan door. Kruid licht met peper en zout.Bak de varkenskoteletten in boter met wat rozemarijn en de repen spek. Kruid met peper en zout.Serveer het vlees met de polenta en groene olijven. Werk af met een scheut olijfolie, verse rozemarijn en parmezaanschilfers.