Gebakken tonijn met pasta en groene asperges

Voor 4 personen
  • 500 g groene asperges
  • 150 g gedroogde pasta (bij voorkeur linguini)
  • 3 dl room
  • witte peper en zout
  • 8 el gemengde groene kruiden (dille, bieslook, peterselie, koriander, dragon…)
  • 4 porties verse tonijn van 125 g (2,5 cm dik)
  • olijfolie
Bereiding
  1. Schil de asperges, snijd ze in stukken van 4 cm en blancheer deze 3 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder de koude kraan. Kook de pasta beetgaar en giet af. Laat de room 5 minuten inkoken, kruid met peper en zout en roer samen met de asperges onder de pasta. Hou warm.
  2. Hak de groene kruiden fijn. Bak de tonijn 2 minuten aan elke kant in olijfolie: het vlees moet binnenin nog rauw zijn. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en wentel in de groene kruiden.
  3. Schik de pasta met asperges op borden en leg er de tonijn op. Serveer meteen.

Tip: tonijn mag niet te lang gebakken worden. De vis moet binnenin nog rauw zijn als hij geserveerd wordt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content