Gebakken tonijn met jonge groene kruiden, pasta en groene asperges

30ac6ec56db52638b59e58acde9641a2

Tonijn mag niet te lang gebakken worden. De vis moet binnenin nog rauw zijn als hij geserveerd wordt met de asperges, verse kruiden en sliertjespasta.

Tonijn mag niet te lang gebakken worden. De vis moet binnenin nog rauw zijn als hij geserveerd wordt met de asperges, verse kruiden en sliertjespasta.

Voor 4 personen

500 g groene asperges

150 g gedroogde sliertjespasta (bij voorkeur spaghettini)

3 dl room

witte peper en zout

8 el gemengde groene kruiden, b.v. dille bieslook, peterselie, koriander, dragon

4 porties verse tonijn van 125 g en 2,5 cm dik

olijfolie

Bereiding

1. Schil de asperges, snijd ze in stukken van 4 cm en blancheer deze 3 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder de koude kraan. Kook de pasta beetgaar en giet af. Laat de room 5 minuten inkoken, kruid met peper en zout en roer samen met de asperges onder de pasta. Hou warm.

2. Hak de groene kruiden fijn. Bak de tonijn 2 minuten aan elke kant in olijfolie: het vlees moet binnenin nog rauw zijn. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en wentel in de groene kruiden.

3. Schik de pasta met asperges op borden en leg er de tonijn op. Serveer meteen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content