
Gebakken tonijn met jonge groene kruiden, pasta en groene asperges
Tonijn mag niet te lang gebakken worden. De vis moet binnenin nog rauw zijn als hij geserveerd wordt met de asperges, verse kruiden en sliertjespasta.
Tonijn mag niet te lang gebakken worden. De vis moet binnenin nog rauw zijn als hij geserveerd wordt met de asperges, verse kruiden en sliertjespasta.
Voor 4 personen
500 g groene asperges
150 g gedroogde sliertjespasta (bij voorkeur spaghettini)
3 dl room
witte peper en zout
8 el gemengde groene kruiden, b.v. dille bieslook, peterselie, koriander, dragon
4 porties verse tonijn van 125 g en 2,5 cm dik
olijfolie
Bereiding
1. Schil de asperges, snijd ze in stukken van 4 cm en blancheer deze 3 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder de koude kraan. Kook de pasta beetgaar en giet af. Laat de room 5 minuten inkoken, kruid met peper en zout en roer samen met de asperges onder de pasta. Hou warm.
2. Hak de groene kruiden fijn. Bak de tonijn 2 minuten aan elke kant in olijfolie: het vlees moet binnenin nog rauw zijn. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en wentel in de groene kruiden.
3. Schik de pasta met asperges op borden en leg er de tonijn op. Serveer meteen.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier