Gebakken tonijn met pasta en groene asperges
10-06-2011, 13:28
Bijgewerkt op: 16-03-2024, 11:54
Voor 4 personen
- 500 g groene asperges
- 150 g gedroogde pasta (bij voorkeur linguini)
- 3 dl room
- witte peper en zout
- 8 el gemengde groene kruiden (dille, bieslook, peterselie, koriander, dragon…)
- 4 porties verse tonijn van 125 g (2,5 cm dik)
- olijfolie
Bereiding
- Schil de asperges, snijd ze in stukken van 4 cm en blancheer deze 3 minuten in lichtgezouten kokend water. Giet af en spoel onder de koude kraan. Kook de pasta beetgaar en giet af. Laat de room 5 minuten inkoken, kruid met peper en zout en roer samen met de asperges onder de pasta. Hou warm.
- Hak de groene kruiden fijn. Bak de tonijn 2 minuten aan elke kant in olijfolie: het vlees moet binnenin nog rauw zijn. Kruid met peper en zout, haal uit de pan en wentel in de groene kruiden.
- Schik de pasta met asperges op borden en leg er de tonijn op. Serveer meteen.
Tip: tonijn mag niet te lang gebakken worden. De vis moet binnenin nog rauw zijn als hij geserveerd wordt.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier