Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 komkommer
  • grof zout en peper
  • sap van 1 citroen
  • 1 grote krop paksoi
  • olijfolie
  • 2 geplette tenen knoflook
  • 1 fijngehakte kleine Spaanse rode peper
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 1,5 dl sojasaus
  • sap van 2 limoenen
  • 4 tonijnfilets van 120 g elk
  • 4 el fijngehakt bieslook

Schil de komkommer en snij met een mandoline of een scherp mes in de lengte in repen van 5 mm dik. Doe deze in een ondiepe kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Zet 1 u. koel weg. Het zout zal het meeste vocht aan de komkommer onttrekken en de groente zal zacht worden.

Snij de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof deze in olijfolie. Doe er de knoflook, Spaanse peper en gember bij. Laat onder voortdurend roeren 5 min. bakken. Blus met de sojasaus en het limoensap.

Bak de tonijnfilets aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. Bestrooi de tonijn met bieslook.

Serveer meteen met de gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.

Schil de komkommer en snij met een mandoline of een scherp mes in de lengte in repen van 5 mm dik. Doe deze in een ondiepe kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Zet 1 u. koel weg. Het zout zal het meeste vocht aan de komkommer onttrekken en de groente zal zacht worden. Snij de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof deze in olijfolie. Doe er de knoflook, Spaanse peper en gember bij. Laat onder voortdurend roeren 5 min. bakken. Blus met de sojasaus en het limoensap. Bak de tonijnfilets aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. Bestrooi de tonijn met bieslook. Serveer meteen met de gemarineerde komkommer en gewokte paksoi.