Ingrediënten

Voor 4:

  • 1 komkommer
  • grof zout
  • witte peper
  • het sap van 1 citroen
  • 1 grote paksoi, olijfolie
  • 2 geplette knoflooktenen
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 2 el sesamzaad
  • 1,5 dl sojasaus
  • het sap van 2 limoenen
  • 4 tonijnfilets van 120 g elk

Schil de komkommer en snijd met een mandoline of scherp mes in de lengte in balken van 5 mm dik. Doe in een platte kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Laat 1 u. marineren in de ijskast. Het zout trekt het vocht uit de komkommer en de groente wordt zacht.

Snijd de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof ze in olijfolie. Doe de look, de fijngesneden Spaanse peper, de fijngehakte gember en het sesamzaad erbij en laat onder voortdurend roeren 5 min. stoven. Blus met sojasaus en limoensap.

Bak de tonijnfilets rondom rond aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. De warmte mag er net door zijn gegaan.

Serveer met de komkommer en de paksoi.

Schil de komkommer en snijd met een mandoline of scherp mes in de lengte in balken van 5 mm dik. Doe in een platte kom en bestrooi rijkelijk met grof zout, peper en citroensap. Laat 1 u. marineren in de ijskast. Het zout trekt het vocht uit de komkommer en de groente wordt zacht.Snijd de paksoi in repen van 3 cm breed. Stoof ze in olijfolie. Doe de look, de fijngesneden Spaanse peper, de fijngehakte gember en het sesamzaad erbij en laat onder voortdurend roeren 5 min. stoven. Blus met sojasaus en limoensap.Bak de tonijnfilets rondom rond aan in olijfolie, kruid met peper en zout. De filets mogen slechts tot 5 mm diep gebakken zijn, het vlees moet binnenin rauw blijven. De warmte mag er net door zijn gegaan.Serveer met de komkommer en de paksoi.