
Gebakken steenbolk met schorseneren, haverwortel, karnemelkaardappel en eekhoorntjesbrood
Steenbolk is familie van de kabeljauw. De aanvoer van deze lekkere vis met mager visvlees piekt maar van oktober tot februari.
Steenbolk is familie van de kabeljauw. De aanvoer van deze lekkere vis met mager visvlees piekt maar van oktober tot februari.
Voor 4 personen
2 steenbolken
4 jonge schorseneren
4 haverwortels
500 g aardappel
140 g karnemelk
140 g room
80 g olijfolie
4 stuks eekhoorntjesbrood (paddenstoelen)
knoflook
Bereiding
1. Steenbolk: fileer de vis en snijd de middengraten uit zodat je 4 mooie filets hebt. Kruid met peper en zout en bak zachtjes op de velkant gedurende 2 minuutjes in een antiaanbakpan.
2. Schorseneren en haverwortel: was de schorseneren en de haverwortel tot al het zand is verwijderd. Schil de schorseneer maar behoud de schil van de haverwortel. Versnijd in gewenste stukjes en kook beetgaar in kippenbouillon met wat room. Brand de groenten nog kort met de koksbrander.
3. Karnemelkaardappel: kook de aardappels in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af. Plet de aardappels en meng met wat room, karnemelk en olijfolie tot een smeuïge massa. Breng over in een sifon, zet onder druk en bewaar op 60°.
4. Eekhoorntjesbrood: borstel de champignons tot alle aarde is verwijderd. Snijd in de gewenste vorm en bak in een pan met wat look peper en zout.
5. Schik alles op warme borden.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier