Gebakken soft-shell krab op een koude pasta met een madrascurryolie en courgettebloem

© Getty
Voor 1 persoon
  • 1 courgettebloem
  • 100 g pasta
  • kruidenkaas (type Boursin)
  • soft-shell krab
  • tempurabloem
  • madrascurryolie
  • handvol erwtjes
  • 1 tomaat
  • 2 roosjes broccoli
  • 2 stengels pijpajuin
  • enkele takjes dragon
  • peper en zout
Bereiding
  1. De tomaat ontvellen en het vast vruchtvlees in kubusjes snijden. De erwtjes en roosjes broccoli beetgaar koken.
  2. De dragon en pijpajuin fijn snijden.
  3. De pasta al dente koken, afkoelen onder koud stromend water en rijkelijk overgieten met de madrascurryolie.
  4. Onder de pasta de erwtjes, stukjes tomaat en broccoliroosjes mengen met de fijngesneden dragon en pijpajuin.
  5. De ontdooide soft-shell krab goed droogdeppen en wentelen in de bloem. De overtollige bloem afschudden en bakken in hete olijfolie.
  6. De met kruidenkaas opgevulde courgettebloem in tempuradeeg bakken.
  7. Op het bord een torentje maken met de pasta en de soft-shell krab met daarbovenop de gebakken courgettebloem.

Recept: Luc Van Innis – Oesterbar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content