Gebakken sint-jakobsvruchten met truffels, knolselderstaafjes en veldsla

Fried scallops © Dit is een algemeen beeld dat geen deel uitmaakt van het recept.

Voorzie een portie van 3 tot 5 sint-jakobsnoten per persoon. Elk bordje werk je af met de veldsla-knolseldersalade en een weinig schuimende soep.

Voor 4 personen

3 tot 5 sint-jakobsvruchten (zonder kraal) per persoon

arachide- of olijfolie

Voor de soep:

het wit van 1 prei

1 ui

50 g bloemige aardappelen

1,5 dl bouillon

1 dl melk

50 g boter

10 tot 20 g gehakte truf

een stevige scheut truffeljus

peper

zout

Voor de salade:

een handvol veldsla

knolselder in staafjes van 4 cm x 0,5 cm (krokant gegaard in gezouten water)

20 g truffel in draadjes gesneden

een druppel wittewijnazijn

notenolie

peper

zout

Bereiding

De soep:

1. Stoof de prei en de ui in boter zonder ze te kleuren. Voeg de in stukken gesneden aardappel toe, kruid en bevochtig met bouillon. Gaar de ingrediënten, voeg de melk toe en mix. Druk door een puntzeef.

2. Voeg de gehakte truffel en de truffeljus toe.

3. Warm de soep, voeg een klontje boter toe en mix schuimig.

De salade:

4. Meng de veldsla en de knolselderbalkjes en kruid met peper en zout, notenolie en een druppeltje wittewijnazijn.

2. Schik de salade centraal in een diep bord en verdeel er de truffeldraadjes over. Bak de sint-jakobsvruchten in olie aan beide zijden mooi bruin. Schik ze rond de salade en giet een weinig schuimende soep in het bord.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content